Saltar al contenido principal
Cursos Hazloposible | hacesfalta.org | solucionesong.org | voluntariadocorporativo.org | Microdonaciones

Cultura i pau

Associació Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría
Provincia
Barcelona
Me interesan los temas sobre...
Sobre mí

Qui som

L’Associació Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría és una entitat creada el gener de 2009 amb el propòsit de treballar per la cultura de la pau i els Drets Humans. El nostre compromís es basa en la denúncia i la millora de les condicions de vida dels menys afavorits, centrant la nostra atenció en les causes i les conseqüències socials dels conflictes bèl.lics. L’Associació pretén afavorir la comprensió de les realitats més complexes a institucions locals, regionals i nacionals amb la finalitat d’adquirir-ne un bon coneixement. La feina de mediació entre institucions a les dues bandes del Mediterrani a data d’avui ha donat diferents fruits: projectes de cooperació en camps de refugiats palestins, trobades amb partits polítics libanesos i palestins, trobades amb refugiats iraquians i palestins, trobades en un àmbit cultural, etc.

Des dels inicis, aprofitant que membres de l’organització porten anys treballant la solidaritat amb els refugiats palestins al Líban, l’Associació ha realitzat diverses activitats a la comarca d’Osona i, també, a la ciutat de Barcelona en solidaritat amb Palestina i Iraq, sensibilitzant a la població sobre aquests conflictes. Dins d’aquest marc sensibilitzador, l’Associació Cultura, Pau i Solidaritat es proposa aprofundir en la solidaritat amb Palestina realitzant campanyes que, a banda de ser útils en el nostre entorn més proper, resulten d’una manera pràctica útils a aquelles persones que viuen en camps de refugiats des de fa 62 anys i que tenen restringits els seus moviments pel simple fet de ser palestins. La nostra metodologia resulta del més didàctica i útil, tal com ens han fet saber les entitats amb les que treballem en els camps. Audiovisuals, edició de llibres, conferències, intercanvis, viatges d’exploració als camps de refugiats amb personalitats rellevants de la política, la cultura i la societat…

Objectius

- Impulsar el diàleg intercultural i les relacions entre éssers humans i pobles per contribuir a la comprensió, a la tolerància i a la solidaritat així com també al desenvolupament de la democràcia participativa.
- Fomentar com a valors comuns de tota la societat el respecte dels Drets Humans i les llibertats fonamentals.
- Promoure entre les diverses societats, cultures, pobles i Estats unes relacions que permetin l’establiment de les condicions per a una Pau internacional autèntica i duradora.
- Contribuir a l’eliminació de les causes de tensió existents i afavorir un diàleg cultural entre els diferents pobles.
- Sensibilitzar a la població catalana i europea per lluitar contra la pobresa i l’exclusió, en totes les seves formes i maneres, i contribuir al desenvolupament humà sostenible.
- Afavorir la correcció de les desigualtats econòmiques recolzant el cooperativisme en els sectors més desafavorits a través de projectes de cooperació i solidaritat, prioritzant la nostra acció sobre els refugiats palestins.
- Promoure la participació i implicació de tots els estats membres de la Comunitat Europea en el desenvolupament de programes d’educació per a la Pau i la justícia social recolzant la comunicació participativa i la lliure circulació d’informació i coneixement.

Projectes

Les nostres propostes solidaries per aquest any 2010 són:
- Campanya de formació de 4 metges palestins a Catalunya
- Jornades a Barcelona: ‘Palestina: La solució d’un únic estat’
- Festival Interpueblos. Festival multidisciplinar en solidaritat amb Palestina i Iraq
- Iniciativa ‘Pont a l’altra vora. Un viatge a la realitat dels refugiats palestins al Líban

Fins al moment, l’Associació Cultura, Pau i Solidaritat ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Oficina de Drets Humans i Cooperació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vic i la col.laboració d’entitats com Rubí Solidari, el col.lectiu Zaituna de Terrassa, el Consell de Joventut de Barcelona, el Consell Islàmic de Vic, La Torratxa de Vic, el Casal Manel Viusà de Vic, el Casal Boira Baixa de Manlleu, Joguines sense fronteres… També ha comptat amb desenes de persones a títol individual que han format part de les activitats promogudes per la nostra organització.

También estoy aquí
Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría

¿Qué cuento?

Total infos creadas
9
Seleccionadas como noticia
2
Comentarios a noticias
0
Un proyecto de
Canalsolidario.org :: Tú cuentas para cambiar el mundo. Un proyecto de Fundación Hazloposible